ŠD Hudi Kot - Vizija

Vsakdo se mora sam odločiti, po kakšni poti bo šel, in se nanjo podati z vso energijo, močjo, vztrajnostjo in razmišljanjem: "To pot bomo prehodili skupaj, kot najbolje vemo in znamo, " smo dejali člani Športnega društva Hudi Kot.


Ko sem pred dvema letoma dobila izkazano podporo za vodstvo Športnega društva Hudi Kot, si nisem predstavljala, da mi bo to poslanstvo vzelo toliko prostovoljnega časa. Vendar sem se zavedala, da je s to ekipo mogoče narediti vse, ali pa še več. Vesela sem, da smo v dveh letih postavili brunarico ob veteransko-travnatem igrišču in večnamenski prostor ob asfaltnem igrišču. V ta dva objekta, smo člani v dveh letih vložili prek 2500 prostovoljnih ur. Zato smo še toliko bolj veseli, ker smo vsako leto korak bližje zaključku, ko bomo lahko s ponosom pokazali naše ustvarjalno delo in ideje posameznikov. Seveda pa nam vse to ne bi uspelo, če v kraju ne bi bilo dobrih ljudi, ki nam priskočijo na pomoč, tako finančno, kot s svojim delom. Za lansko leto se moram zahvaliti predvsem g.Alojzu Huderniku, g.Antonu Švajgerju in g.Stojanu Podlesniku za njihovo nesebično pomoč pri ustvarjanju večnamenskega prostora.


Lahko pozabiš številke, datume, formule, vse kar si se naučil, ne moreš pa pozabiti lepih spominov, lepih trenutkov sreče ob našem delu. Ob delu smo stkali prijateljske vezi in tako smo člani po vsej tej težko prehojeni poti še močneje povezani. Vse tisto lepo ni zapisano v spominu, ampak je za vselej spravljeno v posamezniku, tam, kamor se ne da poseči! Seveda pa kljub delu člani našega društva organiziramo športne prireditve in se jih udeležujemo drugod po občini. Vendar je na vseh teh športnih prireditvah v nas preveč tekmovalnosti, nekako ne znamo navijati za svoje prijatelje-nasprotnike, jim dajati podporo in nenazadnje zmago z nekom deliti. V lanskem letu smo prvič organizirali tudi veteranski turnir, žal pa nam sneg ni naklonjen in nismo priredili skokov. Že samo zaradi našega člana Alena Turjaka, ki letos prehaja iz mladinske v člansko B reprezentanco skakalcev, te tradicije ne smemo opustiti in upamo, da bomo v sezoni 2012/13 lahko priredili že 28.-te tradicionalne skoke z alpskimi in skakalnimi smučmi. Naj naštejem nekaj dosežkov našega krajana Alena v minulem letu: v mladinski B reprezentanci do 20 let je bil poletni državni prvak, v Alpskem pokalu je dosegel tretje mesto, na mladinskem svetovnem prvenstvu je bil 22, postal je skupni zmagovalec letne sezone 2011,… in še bi lahko naštevala. Veseli smo zanj in želimo mu še veliko dobrih poletov, vztrajnosti in čimmanj poškodb.


V decembru 2011 smo v večnamenski prostor že povabili dedka mraza, ki je razveselil naše otroke. Upam, da bo takšnih in drugačnih druženj veliko in da nas bo še naprej družila volja do dela. Torej v našem društvu je zanimivo, športno, naporno, veselo in uspešno. Letos bomo zaključili dela na večnamenskem prostoru in tako bomo krajani lahko začeli koristiti prostore, v katerih se bo zagotovo stkalo še veliko naših idej in veselih druženj. Člani našega društva se zavedamo, da vse kar lahko dosežeš brez truda in dela nima prave vrednosti. Hvala vsem in vsakomur posebej, ki je na kakršen koli način prispeval kanček dela ali veselja v našem društvu.

 

Predsednica ŠD Hudi Kot: Majda Pušnik

Prijava uporabnika

Kot prijavljen uporabnik si lahko ogledate zapisnike sestankov.

Na strani je 4 gostov in ni članov .

Smo dne 24.10.2021 in ura je 16:37.
Izdelava spletne strani NIKO PROJEKT.